Melnais ķiploks veikalos Rīgā un ne tikai.

Tagad Melno ķiploku meklējiet lielākos un mazākos veikalos Rīgā, Mārupē un Jēkabpilī. Pieejami ir divu veidu iesaiņojumi Melnajam Ķiplokam- burciņās pa 80 g un atsevišķi pa vienai galviņai plastmasas iesainojumā.

Pieprasiet MĶ sekojošos veikalos:

  • Otīlijas kundze, R.Vāgnera iela 12, Vecrīga, Rīgā;
  • Veikals Baltijas preces, Kaļķu iela 12a, Vecrīga, Rīgā;
  • Veikals Abra, Kr. Valdemāra iela 17a, Rīgā;
  • Vekals Latvijas ekoprodukti, K. Barona iela 45/47, Rīgā;
  • Veikals Dabas Dobe, Brīvības gatvē 352, Rīgā;
  • Veikals Unce, Daugavas iela 27a, Mārupē;
  • Veikals Gaļas Nams, Viestura iela 35, Jēkabpilī.

melnais kiploks mizots 80g 4

Melnais ķiploks burciņā, svars neto 80g, derīguma termiņš 3 mēneši, ēdams tāpat, vai pievienojams pie dažādiem ēdieniem, kā garšviela.

melnais kiploks galvina caurspidigs front

Melnais ķiploks, galviņa, svars neto ap 30-35g, derīguma termiņš 6 mēneši. Labs suvenīrs vai dāvana cilvēkiem, kas pirmo reizi uzzin par šo produktu un vēlas to nogaršot.

Medus un melnā ķiploka saldējums

Sastāvs:

  • 1 1/3 glāzes piena
  • 1 1/3 glāzes saldais krējums(35%)
  • ¾ glāzes medus (pēc izvēles – no Latvijas ārēm )
  • 1 galviņa Melnais ķiploks ( nomizots un sasmalcināts)
  • 1 tējkarote Vaniļas ekstrakta
  • 1 ola ( atdalīts baltums no dzeltenuma)

Process:

  1. Liek dziļā pannā ar biezu dibenu uz vidējas liesmas sildīties pienu, saldo krējumu un medu, patstāvīgi maisot, kamēr medus ir izkusis un iegūtā masa ir karsta. Process ilgst apmēram 5 minūtes.
  2. Pievieno melno ķiploku, sasmalcinātu un vaniļas ekstraktu, visu labi samaisa un pārlej lielā bļodā, kas ir ievietota citā traukā pildītā ar leduJ
  3. Atstāj visu masu dzesēties līdz pilnīgi atdzesēts.
  4. Olas baltumu ielej atsevišķā bļodā un sakuļ līdz tas sāk pārvērsties putās.
  5. Olas dzeltenumu ielej atsevišķā bļodā un sakuļ līdz tas sabiezē un kļūst bāli dzeltens.
  6. Pievieno olas baltumu dzeltenumam lēni maisot, kamēr pilnībā iemaisīts, tad samaisīto olas baltumu un dzeltenumu iemaisa atdzesētajā piena, saldā krējuma un medus masā.
  7. Ievieto iegūto saldējuma bāzi saldējuma mašīnā un atļauj saldējumam gatavoties tajā 45 min – līdz 1 stundai.
  8. Pārvieto iegūto mīksto saldējuma masu saldējamā traukā un ievieto saldētavā līdz pilnīgai sasalšanai.

Bon apetit!

Pasta ar sēnēm un melno ķiploku

Nepieciešamie produkti:

image

  • ¼ karotes olīveļļa extra virgin
  • Melnais pipars graudos rupji saberzts
  • 200 g sēnes- sagriezti šķēlēs mazie šampinjoni
  • 8 daiviņas Melnais ķiploks
  • 1 vidēji liels Šalotes sīpols, sagriezts smalkās šķēlēs
  • 2 ēdamkarotes sakapāts svaigais baziliks
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi sarīvēts Parmesan siers
  • 200g Linguine makaroni

image_8

Lielā katlā uzvāra ūdeni un liek vārīties makaronus ( apm. 9-10 min. skat. instrukciju uz iepakojuma).

black garlic pasta

Kad makaroni vārās- tie jānovāra līdz al-dente stāvoklim( kad tie ir gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz cieti) , lielā dziļā pannā karsē olīveļļu uz vidējas liesmas un pievieno saberzto piparu kad olīveļļa ir karsta, pēc tam pievieno šķēlēs sagrieztos šampinjonus un melno ķiploku, apmaisa , lai viss būtu eļļā. 5 minūtes ļauj karsēties, ik pa laikam apmaisot, pēc tam samazina liesmu un pievieno Šalotes sīpolu, kur ļauj sīpolam nedaudz apcepties- lai tas būtu salds, bet ne brūns.

image_9

Kad makaroni ir gatavi- nolej ūdeni, pietaupot ½ krūzi novārītā ūdens, un tos pievieno pannā esošajām sēnēm un melnajam ķiplokam un visu apmaisa. Pievieno baziliku un atkal apmaisa. Ja saturs ir par sausu, var pievienot nedaudz novārītā ūdens.

image_10

Gatavs. Liek pastu divos pasta šķīvjos un pāri uzber sarīvēto Parmesan sieru. Bon apetit!

image_11

Par Mums

Mūsu kompānija pāris gadus atpakaļ ir sākusi kā sīks Spānijas ķiploka importētājs. Taču mūsu pieredzei krājoties, mūsu kompānija arī ir augusi. Mēs nolēmām izdarīt svarīgu soli – dot iespēju Baltijas valstīm baudīt augstākā labuma produktu. Tieši tāpēc mēs esam attīstījuši mizotā ķiploka ražošanas iespējas.  Tas, protams, ir aizņēmis mums diezgan daudz laika, taču tagad mēs ar lepnumu varam prezentēt Jums labākos ķiplokus Baltijā un Skandināvijā. Bez šaubām varam apgalvot, ka mūsu mizotais ķiploks ar 30 dienu derīguma termiņu apmierinās pat visprasīgākos klientus.

 

Pēdējais mūsu sasniegums – melnā ķiploka produkcijas attīstīšana. Pēc lielām pūlēm, sekojot tradicionālajām melnā ķiploka pagatavošanas receptēm, mēs beidzot esam sasnieguši mūsu vislielāko sapni. Mūsu kompānija ir pirmā Baltijā, kas ir ieviesusi melnā ķiploka piegādi Baltijā. Lai apmierinātu mūsu klientu prasības un vēlmes, mēs vācam balto ķiploku Latvijas, Spānijas, Igaunijas un Lietuvas fermās, kas sniedz pasūtītājiem apziņu, ka to pasūtījums ir pašmāju ražots.

Jordi Ferri

Melnais Ķiploks

Melnais ķiploks ir fermentēts ķiploks, kurš tiek aktīvi pielietots Āzijas virtuvē kā uztura sastāvdaļa. Tas ir ražots, ķiploka sīpoliem piedzīvojot fermentēšanu ar augstu temperatūru, kas noved pie ķiploka krāsas izmaiņām. Tā garša ir salda un atgādina Indijas dateli vai sīrupu ar  balzāmetiķa piekrāsu. Melnais ķiploks kļuva populārs visā pasaulē pateicoties tā pieprasījumam augstas kvalitātes restorānos.

Black garlic

Baltajā ķiplokā ir pretmikrobu, antibiotiskas un pretsēņu vielas tā aktīvajā komponentā – allicinā. Melnajā ķiplokā, S-alil-L-cisteīns sekmē allicina absorbēšanu, palīdzot tam bez pūlēm metabolizēties, kas veicina imūnās sistēmas stiprināšanai.

Melnajam ķiplokam tāpat piemīt liels antioksidantu skaits. Tika noskaidrots, ka tajā ir divreiz vairāk antioksidantu, nekā parastajā ķiplokā. Antioksidanti pasargā organismu no slimībām, kā arī aizkavē novecošanas procesu, informē OrganicAuthority.com.

 

Pateicoties tam, ka melnais ķiploks ir tik iedarbīgs, palielinātais antioksidantu skaits pasargā organismu no brīvajiem radikāliem un padara ķiploku par ideālu ēdienu, kas ir spējīgs novērst hroniskās slimības. Tā sauktie brīvie radikāļi veicina sirds saslimšanas, Alcheimera slimību, asinsrites problēmas, reimatoīdo artrītu, un citas hroniskas saslimšanas.

Black Garlic in pot

Fermentācijas process, pateicoties kuram tiek ražots melnais ķiploks, likvidē aso smaku un garšu, ar to palielinot ķiploka pievilcību cilvēku acīs. Šāda ķiploka garša ir  salīdzināma ar žāvētu augli – tā ir salda un patīkama mutē.

Nomizots Ķiploks

Rokām mizots ķiploks tiek ražots Rīgā, un iepakots speciālā atmosfērā ar mākslīgo klimatu, kas nodrošina labāko kvalitāti un sanitāros apstākļus. Mēs iesaiņojam ķiplokus PVC pārtikas maisos un vakuumiepakojumos (līdz kilogramam). Cita iesaiņojuma vajadzības gadījumā sazinieties ar mums. Garantētais derīguma termiņš – 30 dienas.

Peeled garlic bags

Mēs izvēlamies vislabākos ķiplokus ražošanai. Mūsu nomizotais ķiploks ir nomazgāts un gatavs lietošanai, taču augļus un dārzeņus mēs vienmēŗ rekomendējam mazgāt pirms ēšanas.

Baltais Ķiploks

Allium sativum, pazīstams arī kā ķiploks, ir sīpolu dzimtas augs. Tā tuvie radinieki ir ziemas sīpoli, puravi, ķīnas ķiploki, utt. Cilvēki jau 7000 gadus lieto ķiploku pārtikā. Tas nāk no Centrālāzijas, taču jau ilgu laiku tas ir bijis par pamatproduktu Vidusjūras krasta valstīs, kā arī nav bijis noniecināts Āzijā, Āfrikā un Eiropā. Ķiploks bija pazīstams arī senajiem ēģiptiešiem, kuri pielietoja to virtuvē un medicīnā.

white garlic 45+