Pasta ar sēnēm un melno ķiploku

Nepieciešamie produkti:

image

  • ¼ karotes olīveļļa extra virgin
  • Melnais pipars graudos rupji saberzts
  • 200 g sēnes- sagriezti šķēlēs mazie šampinjoni
  • 8 daiviņas Melnais ķiploks
  • 1 vidēji liels Šalotes sīpols, sagriezts smalkās šķēlēs
  • 2 ēdamkarotes sakapāts svaigais baziliks
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi sarīvēts Parmesan siers
  • 200g Linguine makaroni

image_8

Lielā katlā uzvāra ūdeni un liek vārīties makaronus ( apm. 9-10 min. skat. instrukciju uz iepakojuma).

black garlic pasta

Kad makaroni vārās- tie jānovāra līdz al-dente stāvoklim( kad tie ir gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz cieti) , lielā dziļā pannā karsē olīveļļu uz vidējas liesmas un pievieno saberzto piparu kad olīveļļa ir karsta, pēc tam pievieno šķēlēs sagrieztos šampinjonus un melno ķiploku, apmaisa , lai viss būtu eļļā. 5 minūtes ļauj karsēties, ik pa laikam apmaisot, pēc tam samazina liesmu un pievieno Šalotes sīpolu, kur ļauj sīpolam nedaudz apcepties- lai tas būtu salds, bet ne brūns.

image_9

Kad makaroni ir gatavi- nolej ūdeni, pietaupot ½ krūzi novārītā ūdens, un tos pievieno pannā esošajām sēnēm un melnajam ķiplokam un visu apmaisa. Pievieno baziliku un atkal apmaisa. Ja saturs ir par sausu, var pievienot nedaudz novārītā ūdens.

image_10

Gatavs. Liek pastu divos pasta šķīvjos un pāri uzber sarīvēto Parmesan sieru. Bon apetit!

image_11