Nepieciešamie produkti:
¼ karotes olīveļļa extra virgin
Melnais pipars graudos rupji saberzts
200 g sēnes- sagriezti šķēlēs mazie šampinjoni
8 daiviņas Melnais ķiploks
1 vidēji liels Šalotes sīpols, sagriezts smalkās šķēlēs
2 ēdamkarotes sakapāts svaigais baziliks
Sāls pēc garšas
Svaigi sarīvēts Parmesan siers
200g Linguine makaroni
Lielā katlā uzvāra ūdeni un liek vārīties makaronus ( apm. 9-10 min. skat. instrukciju uz iepakojuma).
Kad makaroni vārās- tie jānovāra līdz al-dente stāvoklim( kad tie ir gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz cieti) , lielā dziļā pannā karsē olīveļļu uz vidējas liesmas un pievieno saberzto piparu kad olīveļļa ir karsta, pēc tam pievieno šķēlēs sagrieztos šampinjonus un melno ķiploku, apmaisa , lai viss būtu eļļā. 5 minūtes ļauj karsēties, ik pa laikam apmaisot, pēc tam samazina liesmu un pievieno Šalotes sīpolu, kur ļauj sīpolam nedaudz apcepties- lai tas būtu salds, bet ne brūns.
Kad makaroni ir gatavi- nolej ūdeni, pietaupot ½ krūzi novārītā ūdens, un tos pievieno pannā esošajām sēnēm un melnajam ķiplokam un visu apmaisa. Pievieno baziliku un atkal apmaisa. Ja saturs ir par sausu, var pievienot nedaudz novārītā ūdens.
Gatavs. Liek pastu divos pasta šķīvjos un pāri uzber sarīvēto Parmesan sieru. Bon apetit!